LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA OMPLE ELS CARRERS DE DIVERSES CIUTATS CATALANES

  • La mobilització d’enguany s’ha celebrat de forma descentralitzada, amb convocatòria a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.
  • El món municipal hi ha estat present, amb representació dels electes a totes i cada una de les capçaleres.

La mobilització de la Diada Nacional de Catalunya ha estat enguany organitzada conjuntament per Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Associació de Municipis per la Independència, Consell per la República, La Intersindical, Ciemen i CDRs. Sota el lema “Tornem als carrers”, cada una de les convocatòries ha estat tematitzada, fent referència als greuges que pateix cada dia Catalunya: l’espoli fiscal, l’habitatge, la sanitat, les infraestructures… i també ha pretès fer una defensa de la pagesia i de l’equilibri territorial.

L’acte central, a Barcelona, ha comptat amb la participació del president de l’AMI, Jordi Gaseni, el vicepresident, Salvador Coll, la secretària, Ester Vallès, i la vocal Tònia Vila. També hi ha assistit el vocal Xavier Masgrau i diversos alcaldes, alcaldesses i electes de diversos pobles i ciutats. Representant l’AMI, a Girona hi ha assistit la vocal Cristina Mundet; i finalment a Lleida, Teresa Malla; a Tarragona, Oriol Pallisó; a Tortosa, Adam Tomàs, tots members del Consell Directiu de l’AMI.

Durant l’acte central, s’ha dut a terme la lectura del manifest unitari per part de les entitats convocants. Gaseni ha destacat la importància de la independència per tal que “els ajuntaments catalans tinguin els recursos suficients per
desenvolupar les polítiques sobre les quals tenen competències, però,
moltes vegades, no el finançament.”

“Estar sotmesos a l’estat espanyol és una amenaça estructural per a la supervi-
vència de la llengua i la cultura catalanes i per garantir un futur digne per als ciutadans d’aquest país. La independència és un projecte per viure millor.”

Al matí, el president de l’AMI, Jordi Gaseni, i la secretària, Ester Vallès, varen participar a l’acte d’Unitat Nacional per a l’Independentisme” organitzat per Estat Català al Fossar de les Moreres; i la vocal Tònia Vila va assistir a l’acte polític organitzat per Òmnium Cultural al passeig Lluís Companys.

Comparteix aquesta informació