L’AMI aprova impulsar consultes d’adhesió, ampliar el seu àmbit d’actuació i internacionalitzar
La comissió executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha aprovat aquest divendres a Roses, el pla d’actuació de l’entitat. Les accions que es planteja l’AMI pels pròxims mesos se centraran en 3 grans àmbits: L’impuls de consultes o processos participatius a l’àrea metropolitana de Barcelona, l’adaptació dels estatuts de l’AMI a la nova realitat del procés i fer accions per difondre la realitat política catalana a alcaldes de tot el món.
La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, que ha presidit la seva primera executiva, ha explicat a la sortida de la reunió que, seguint la línia iniciada fa uns dies a Badalona, s’iniciaran contactes amb els ajuntaments de Barcelona, Granollers, Sabadell i Mataró amb l’objectiu que s’impulsin consultes o processos participatius perquè siguin els seus ciutadans els que decideixi si el municipi ha d’ingressar a l’AMI. L’objectiu és proposar que els plens municipals debatin una moció sobre l’inici d’aquest procés que ha de servir per conèixer l’opinió dels ciutadans però també «per obrir un debat i donar el màxim d’informació» sobre el camí cap a l’estat propi.
L’AMI també ha aprovat, en la reunió d’aquest divendres, iniciar el procés de modificació dels estatuts de l’entitat. L’objectiu és adaptar-los «al nou entorn i realitat» del país que és «molt diferent» a la de l’any 2011, quan es va constituir l’associació. L’AMI vol anar més enllà de ser una associació independentista i «ampliar» el seu àmbit d’acció treballant en aspectes com el model d’administració local del futur país o la seva organització territorial.
L’executiva de Roses també ha aprovat treballar per donar a conèixer el procés català a alcaldes de tot el món. L’AMI considera que està sent «molt difícil» poder fer acció exterior per les «barreres que posen els estats». En aquest sentit s’ha apostat iniciar accions de contacte «d’alcalde a alcalde» per explicar a escala internacional la realitat política i el posicionament de Catalunya.
La reunió de Roses ha estat la primera de la nova executiva, escollida per l’Assemblea General el passat 8 d’abril. En la reunió, a més de Lloveras, també hi han participat els vicepresidents Jordi Gaseni (L’Ametlla de Mar), Eudald Calvo (Argentona), Josep Maria Corominas (Olot), Montse Fornells (Vilanova de l’Aguda) i Jordi Solé (Caldes), el secretari Joan Rabaseda (Arenys de Munt), el tresorer Josep Maria Cervera (El Port de la Selva) i els vocals Jordi Munell (Ripoll), Fèlix Alonso (Altafulla), Mercè Esteve (Begues), Andreu Francisco (Alella), Elisabet Ferreres (Montesquiu), Francesc Barbero (Flix), Carme Freixa (Vallfogona del Ripollès), Ramon Roquer (Sant Joan de les Abadesses), Domingo Tomàs (Tortosa), Marta Madrenas (Girona) i Lluís Guinó (Besalú).